päivitetty 28.8.2017

Itämaisen tanssin opetus Jyväskylässä

Itämainen tanssi on Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän tanssitraditioon pohjautuva etninen tanssilaji, joka tunnetaan Suomessa myös nimellä vatsatanssi. Lähi-idässä itämainen tanssi on kaikkien naisten tanssi. Sen liikekieli perustuu kehon luonnollisiin liikeratoihin ja sopii siten kaiken ikäisille ja kokoisille eikä itämaisen tanssin harrastamiseen tarvita erityistä notkeutta. Monipuolisena tanssitaiteena laji tarjoaa kuitenkin haastetta myös kunnianhimoisemmille harrastajille. Seitsemän Hunnun Tanssi ry:llä onkin ryhmiä niin leppoisaa tanssiliikuntaa toivoville kuin tanssiosaamistaan innokkaasti syventäville harrastajille.

Seitsemän Hunnun Tanssi ry:n tanssisali

Osoite Pajatie 3, 40630 Jyväskylä.

Rakennuksen oikealta puolelta ovilipan alta ovesta sisään ja toiseen kerrokseen.

Kartta salille: https://www.google.fi/?gws_rd=cr&ei=OLgwUqLtOsyv4QSJsICYDQ#q=pajatie+3+jyv%C3%A4skyl%C3%A4



Ryhmät alkavat elokuussa viikolla 35, 28.8. alkava viikko


Viikkotuntikurssien hinnat syksy 2017


jäsenhinta/ ei jäsenen hinta


13x60min 80€/95€    Itämaisen tanssin nuorten ryhmä
14x75 min 108€/128€    Alkeisjatko
14x60min 86€/102€    Itämaista a la Nina, Leppoisat leidit
14x90min 129€/153€    Keskitaso I, Keskitaso II, Edistyneet

Saadaksesi kurssin jäsenhintaan, jäsenlaskun tulee olla maksettu ennen kurssilaskun saapumista. Jäsenalennuksia ei myönnetä takautuvasti.

Alkeiskurssit:


Keskiviikkoisin klo 18.15-19.15 opettajana Hannamari Kinnunen

Tule nauttimaan sykkivistä rytmeistä, mukaansatempaavasta musiikista ja tanssin riemusta uudella erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille suunnatulla alkeiskurssilla. Kurssilla tutustutaan itämaisen tanssin perusteisiin, aiempaa tanssikokemusta et tarvitse. Opettajana tunneilla on tanssiryhmä Furie:sta tuttu ihana Hannamari, jolla nuoresta iästä huolimatta on pitkä kokemus itämaisesta tanssista.

Sunnuntaisin klo 15.15-16.15 opettajana Eija Kolehmainen

Sunnuntain itämaisen tanssin alkeisryhmä ’Leppoisat Leidit’ on suunnattu sinulle, joka toivot harrastukseltasi rentouttavaa ja iloista liikuntaa leppoisassa porukassa! Itämainen tanssi liikuttaa kehoa lempeästi voimistaen selän ja vatsan syviä lihaksia aina lantionpohjaan asti, vetreyttäen jännittyneet hartiat ja kangistuneen selän iloista mieltä unohtamatta. Sunnuntain tunnilla itämaisen tanssin liikkeisiin tutustutaan rauhallisessa tahdissa. Ryhmä soveltuukin kaiken ikäisille. Opettajana tunneilla on Eija, jolla on pitkä opettajakokemus myös esim. itämaisen tanssin selkäryhmistä. Ryhmä soveltuu niin vasta-alkajille kuin myös kertaajille. Tunneilla harjoitukset sovitetaan kunkin taitotasoon sopiviksi.



Ryhmät:

Alkeisjatko

Maanantaisin klo 19.15-20.30

28.8. alkaen

Opettaja Nina Moilanen

Kuvaus: Helppo tanssitunti itämaisen tanssin perusliikkeet hallitseville. Syksyn aikana harjoitellaan Ninan helppo ja mukaansatempaava koreografia Douzin hittibiisiin Habibi.
(http://www.dailymotion.com/video/x6tapu) Tämä koreografia sopii myös sinulle, joka et ole tanssinut aiemmin koreografioita.


Itämaista à la Nina

Tiistaisin klo 19.15-20.15

29.8. alkaen

Opettaja Nina Moilanen
Kuvaus:  Itämaisen tanssin tunti sinulle, joka et halua treenata koreografioita! Tällä tunnilla tehdään monipuolisesti ja vaihtelevin teemoin koko kehoa liikuttavia ja vetristäviä itämaisen tanssin harjoituksia Ninan tyyliin nauttien samalla tunnelmallisesta ja rytmikkäästä arabimusiikista. Tunti sopii sekä nautinnollista tanssiliikuntaa kaipaaville että tehokkaana tekniikkaharjoitteluna, kuitenkin ilman turhaa ryppyotsaisuutta. Harjoitukset sovitetaan eri tasoisille tanssijoille, joten tunti soveltuu kaikille perusliikkeet hallitseville alkeisjatkosta edistyneisiin.

Keskitaso I

Maanantaisin klo 17.30-19.00

28.8. alkaen

Opettaja Nina Moilanen
Kuvaus: Tällä tunnilla syvennämme itämaisen tanssin taitojamme harjoittelemalla tutuista perusliikkeistä uusia
monipuolisia variaatioita ja tutustumalla kokonaan uusiin liikkeisiin. Tanssitekniikkaa treenataan Ninan tinkimättömään tyyliin tehokkaasti, mutta ei ryppyotsaisesti. Keskitason tunnilla syksyn tanssina on egyptiläiskoreografi Magdy El-Leisyn rakastettu klassikkokeppitanssi Dawebni doub.(https://youtu.be/EtMKsGhXPX4 Samalla tutustumme tanssikeppiin välineenä. Tanssisalilla on jonkin verran lainattavia keppejä.  Ryhmä sopii noin kaksi vuotta itämaista tanssia harrastaneille.

Keskitaso II

Sunnuntaisin 16.30-18.00

3.9. alkaen

Opettaja Eija Kolehmainen

Kuvaus: Tanssia, Tanssia, paljon tanssia. Tanssiin hurahtaneille. Opettelemme eri tyylisiä itämaisia tansseja, koreografiota ja tekniikkaa niihin.


Edistyneet

Tiistaisin 17.30–19.00

29.8. alkaen

Opettaja Nina Moilanen

Kuvaus: Syksyn teemana on ylävartalon ylväs kannatus ja liikkeen hengittävyys, johon paneudumme Ninan kaksiosaisen huivikoreografian avulla. Työstämme myös kurssilaisten omaa musiikin tulkintaa koreografian herkkien ja dramaattisten vivahteiden kautta. Huivitanssin musiikkina ovat Mario Kirlis: Darigh Nur (https://youtu.be/czhkC4TSn3Y) ja Paul Dinletir: The Return of The Crown (https://youtu.be/V9chBhMTKys)Ryhmä sopii sinulle intohimoinen itämaisen tanssin harrastaja, joka haluat harjoitella monipuolisia ja haastavia koreografioita sekä hioa tekniikkaasi iloisessa porukassa.

Ilmoittautuminen


Tunneille voit ilmoittautua etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kussit(at)7ht.fi.

Jos et ole varma mikä viikkotunti sopisi sinulle, niin voit laittaa sähköpostia osoitteeseen kurssit(at)7ht.fi tai kysyä opettajalta neuvoa.


Osallistumisen peruminen


Kaikille kursseille ilmoittaudutaan sitovasti. Tämä tarkoittaa, että osallistumisen voi perua maksutta vain painavista syistä lääkärintodistuksella. Peruuttamattomista ilmoittautumisista peritään koko hinta.