Viikkotuntien opettajat esittäytyvät

 

Tuija Halttunen

Tuija HalttunenTuija on opiskellut itämaista tanssia lukuisten suomalaisten ja egyptiläisten opettajien johdolla. Hän on tehnyt opintomatkoja Egyptiin ja ottanut ryhmä- ja yksityistunteja alan huipuilta mm. Mahmoud Redalta ja Raquia Hassanilta. Lisäksi hän on käynyt vuoden kestäneen kansanopiston tanssilinjan. Hän on aloittanut tanssinsa kilpatanssilla ja sieltä modernin tanssin ja baletin sekä jazz-tanssin kautta löysi viimein kotiin; Egyptin pyramideille, Niilin veden ja tanssin lähteille.

Tuijalle on tärkeää välittää oppilaille se riemu jota itämainen musiikki ja kulttuurin tuntemus tuo tullessaan. Hän iloitsee kun oppilaat löytävät itsestään uusia puolia. Joku löytää musiikista ja tanssista keinoin käsitellä tunteitaan. Toiselle se voi olla kadonneen naisellisuuden löytämistä. Ehkäpä itsetuntosi paranee ja uskallat pitkän harkinnan jälkeen itsekin esiintyä. Tai ainakin ryhtisi kohentuu ja huomaat olevasi kaunis juuri sellaisena kuin olet. Siksi Tuija toivookin että tulet hänen tunneilleen juuri omana itsenäsi. Kaikki voivat tanssia. Juuri sinä voit aloittaa itämaisen tanssin ja löytää Niilin lähteiltä elämääsi jotain uutta ja arvokasta. Mitä se on? Tule Tuijan tunneille ottamaan siitä selvää.

 

Outi Keskinen

Outi KeskinenOuti on opettanut Disco Orientalia Jyväskylässä vuodesta 2008. Ryhmiä löytyy tällä hetkellä kolme, joissa tanssii monenikäisiä tanssijoita. Outin oma itämaisen tanssin harrastus alkoi vuonna 2003, ja on sen jälkeen jatkunut aktiivisena aina tähän päivään asti. Opetustuntien ohella Outi tanssii modernin itämaisen tanssin esiintyvässä ryhmässä Miragessa, sekä yhdistyksen esiintyvässä itämaisen tanssin ryhmässä Meretissä. Molempien ryhmien kanssa esiintymiskokemusta on kertynyt monenlaisista tilaisuuksista ja näytöksistä. Kolmen vuoden ajan yhdistyksen hallituksen sihteerinä toimimisen lisäksi Outi oli mukana vuoden 2011 festareiden järjestelytiimissä.
Itämaisen tanssin ja Disco Oriental -tyylin lisäksi Outilla on kokemusta street- ja showtanssista, joista ammennetaankin vauhdikkaille DO -tunneille mausteita ja elementtejä, unohtamatta perinteisen itämaisen tanssin välineitä. Tunneilla on kuitenkin tärkeää itämaisen tanssin perustekniikan hallinta, jonka päälle rakennetaan ilmaisua ja fuusiotyylejä. Outin tunneilla pidetään vauhti yllä ja nautitaan tanssista, kulttuurimaistiaisista sekä yhdessä oppimisen ilosta - unohtamatta kutkuttavaa näytöksiin valmistautumista, pukujen miettimistä ja sovitusten vääntöä.

Tanssin ulkopuolella Outi opiskelee englantia, musiikkia ja pedagogisia opintoja Jyväskylän yliopistossa ja ammattikorkeassa, mutta illat kuluvat enimmäkseen tanssisalilla. Toivotan kaikki itämaisesta tanssista modernilla otteella kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi tunneilleni!

 

Eija Kolehmainen

Eija KolehmainenTanssi on kuulunut Eijan elämään aina. Ensin balettia, hetki tanhua, paljon lavatansseja... sitten kilpatanssia jossa hän veti ryhmiä. Eija oli mukana esiintyvässä tanssiryhmässä Samba, Lambada can can ym. Sittemmin itämaista työksi asti ja nykyisin silloin tällöin myös swingtansseja.

"Ensimmäisen itämaisen tanssin kurssini kävin keväällä 1989. Ihastuin heti ja tunsin lajin omakseni. Ja siitä lähtien olen käynyt kursseja eri opettajien johdolla. Aloin opettaa n. 1994 ja siitä asti opetukset ovat jatkuneet ja runsastuneet ammatiksi asti. Vieläkin tunnen tanssin omakseni, nautin itämaisen tanssin monipuolisuudesta. Tanssin ohessa puvustus ja esiintymien ovat antaneet haastetta."

 

 

 

Ritva Suvanto

Ritva SuvantoItämaisen tanssin harrastukseni aloitin v. 1989. Jo seuraavana vuonna perustimme Itämaisen tanssin ystävät -nimisen yhdistyksen, joka vuoden päästä rekisteröitiin Seitsemän Hunnun Tanssi ry:ksi.
Tanssistudio Esma aloitti -90 luvun alussa ja studion toimintaan lähdin heti mukaan. Esmalla aloitin ensimmäiset tanssituntien ohjauksen. Perustimme myös neljän naisen tanssiryhmän, joka esiintyi silloin aktiivisesti. 2000-luvun vaihteessa siirryin 7 HT:n opettajaksi ja samoihin aikoihin syntyi tanssiryhmä Lootus. Ryhmämme tanssii ja harjoittelee nykyäänkin säännöllisesti. Vuosittain käymme yhdessä ja erikseen eri opettajien ohjauksessa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Esiinnymme myös eri tilaisuuksissa ja näytöksissä.
Tanssin opettajana haluan jakaa osaamistani harrastajille sekä iloita ja nauttia heidän edistymistään perustekniikasta aina vaikeimpiin koreografeihin. Onnistumisen iloa molemmin puolin.

 

 

Nina Moilanen

Nina MoilanenItämaisen tanssin harrastukseni alkoi 1990-luvun puolivälissä kotikaupungissani Kouvolassa. Muutettuani Jyväskylään kaupungin innokas ilmapiiri muutti harrastuksen intohimoksi, joka ei ole sammunut. Tanssin tunnelma, arabialaisen musiikin kiehtovat sävelet, sadunomaiset puvut ja
kaunis liikekieli sytyttävät yhä uudelleen. Olen opiskellut itämaista tanssia lukuisten koti- ja ulkomaisten ammattitanssijoiden johdolla ja toivon voivani välittää tanssin iloa ympärilleni oman tanssini ja opetukseni kautta.

Itämaisen tanssin opettajana Jyväskylässä ja lähikunnissa olen toiminut vuodesta 2002 lähtien. Tunneillani on vuosien varrella tanssinut varmasti satoja harrastajia. Uusien tanssiharrastajien johdattaminen itämaisen tanssin pariin on silti joka kerta yhtä sykähdyttävää.

Tanssijana pyrin sielukkuuteen ja syvälliseen tunteiden ilmaisuun. Tunteikkaan tanssin tukevana peruskivenä on kuitenkin aina vahva tanssitekniikka. Opettajana minut tunnetaankin tarkkana ja täsmällisenä tekniikan vaalijana, mutta toisaalta haluan myös korostaa tanssin ilmaisua ja tunnetta unohtamatta tanssin riemua ja ripausta eksotiikkaa.

Tervetuloa tuhannen ja yhden yön tarinoiden tunnelmiin tanssitunneilleni!Seitsemän Hunnun Tanssi ry. (7HT) on valtakunnallinen itämaisen tanssin yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluita ja yhteyden muihin itämaisen tanssin harrastajiin.

© Seitsemän Hunnun Tanssi ry. 2006–2019       webdesign © Inka Vilén 2006–2019
www.7ht.fi        ishtar.7ht.fi        www.itamainentanssi.fi