Yhdistyksen nimi

päivitetty 18.9.2015

Raamatussa Salome saa huntutanssillaan Herodeksen myöntymään tahtoonsa. Wendy Buonaventura kertoo kirjassaan "The Serpent of the Nile" tarinan Salomen tanssista olevan muunnelma babylonialaisen rakkauden ja hedelmällisyyden jumalattaren Ishtarin manalassakäynnistä.

Kun Ishtarin rakastettu kuolee ja joutuu manalaan, joka babylonialaisille edusti myös maan hedelmällistä kohtua, lähtee Ishtar epätoivoisena, kaikkiin kalleuksiinsa verhooutuneena noutamaan lemmittyään. Päästäkseen manalan salatuimpiin sopukoihin hänen on kuljettava seitsemän seitsenkertaisen portin lävitse ja jokaisella portilla luovutettava puvustaan koriste ja huntu.

Tämä vanha myytti kuvaa luonnon kuolemaa ja keväistä uudelleensyntymistä. Kun Ishtar on poissa ei vilja kasva eikä rakkaus kukoista; kun hän lemmittynsä kanssa palaa, luonto puhkeaa kukkaan.

Ishtar toi elämää, Salome tuhoaa, toteaa Buonaventura ja sanoo kertomuksen Salomen tanssista edustavan miehen pelkoa naisen pimeästä puolesta, vaarallisesta, viettelevästä, kastroivasta naisesta.

(Sirkka Laukonsuo: "Salome, paheellinen tanssijatar", Sharazad-julkaisu no 3/1990.)

 

 

 Seitsemän Hunnun Tanssi ry. (7HT) on valtakunnallinen itämaisen tanssin yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen tietoa, palveluita ja yhteyden muihin itämaisen tanssin harrastajiin.

© Seitsemän Hunnun Tanssi ry. 2006–2019       webdesign © Inka Vilén 2006–2019
www.7ht.fi        ishtar.7ht.fi        www.itamainentanssi.fi